Általános bemutatkozás

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter avatta fel 2011. augusztus 23-án a Kecskeméti Főiskola új Tudósházát, amely közel 1,2 milliárd forintos beruházással készült el.

A mintegy 3 500 m2 alapterületű Tudósház egy olyan sokszínű oktatási-kulturális-tudományos központ, amely nemcsak az egyetem jövőjében játszik kiemelt szerepet, hanem egy újabb lökést ad a városrész újjáéledéséhez. Az épület változatos tereivel – multifunkcionális közösségi terek, szekciótermek, tárgyalók, kutatószobák – a tudományos kutatás, az eredmények bemutatása és a népszerű ismeretterjesztés minden formájának helyet tud biztosítani.

A ház kiválóan alkalmas rendezvények megtartására, a résztvevők létszámától függően különböző méretű terek vehetők igénybe étkeztetéssel és szabadidős szolgáltatásokkal együtt.

Eddig megvalósult rendezvényeink között büszkén említjük saját szervezésű Családi Napjainkat, céges partnereink tréningjeit és képzéseit, nemzetközi üzleti fórumokat, szakmai konferenciákat. Mindezeken felül látogatták már a Házat rendhagyó fizika órák és mentálhigiénés tanácsadások, tudományos tematikájú előadások és szakmai workshop-ok keretében is. Örömmel vettük, hogy házigazdája, illetve állomása lehetünk a Kutatók Éjszakájának, az AGTEDU, OTDK és K&H Agrár Konferenciáknak, a Víztakarékossági rendezvénysorozatnak, illetve a BKKM Mérnöki Kamara szervezésében létrejött Magyar Műszaki Értelmiség Napjának.

Külsős partnereink megkeresését is minden alkalommal szívesen fogadjuk, akik rendszeresen látogatnak hozzánk tréningek, egyéni tárgyalásaik céljából (a teljesség igénye nélkül: Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., M + F Autó Kft., Telenor Zrt., Otp Bank Nyrt.)

Rekreációs tér – Sportolási, pihenési lehetőségek

Előzetes bejelentkezést követően a következő szolgáltatások is igénybe vehetők bárki számára: 2 db bowling pálya; finn és infra szaunák.

 

Szállás lehetőségek

Tudósház II. emeletén 9 apartman található: 1 db egyágyas, 7 db kétágyas és 1 db háromágyas. A rendelkezésre álló apartmanok egy éjszakától akár egy éves időtartamban is igénybe vehetőek, teljes körűen felszereltek, külön konyhával és fürdőszobával rendelkeznek.

 

A Tudósház metrikus mutatói:

-     Összes hasznos alapterület: 3578 m2; öt szint, légkondicionált helyiségek

-     Különböző alapterületű és berendezésű termek, irodák

-     Internet kávézó és konyha 100 főt befogadásáig

-     Váltott recepciós műszak hétköznapokon 7:00-tól 17:00-ig

-     38 férőhelyes, kamerával őrzött zárt parkoló


 

Információ a Tudósházról:

 
  Roza Károly
  Kollégium és Tudósház vezető 
  Tel.: 76/514-763
  E-mail: roza.karoly@uni-neumann.hu

 

Bővebb információk
Központi e-mail cím: tudoshaz@uni-neumann.hu
Recepció és Rekreáció: +36/76/514 760
Cím: 6000 Kecskemét Homokszem u. 3-5.
GPS: É 46° 54’ 26.68’’, K 19° 41’ 32.78’’

 

 

 

Eseménynaptár

Elérhetőségeink

Neumann János Egytem - Tudósház
6000 Kecskemét
Homokszem u. 3-5.
Tel: 76/514-760
E-mail: tudoshaz@uni-neumann.hu

Médiatár